Mokka crème brûlée
Mokkainen crème brûlée on hauska versio perinnejälkiruoasta. Kahvin makua reseptiin saat helposti käyttämällä valmistuksessa pikaespressojauhetta.
Ainekset
- 4 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 2 tl pikaespressojauhetta
- 1 dl sokeria
- 5 keltuaista
- 4 tl fariini- tai ruokokidesokeria
Valmistusohje
Mokka crème brûlée valmistuu helposti näin:
1. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja pane puolikkaat kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna se hitaasti kiehumapisteeseen. Anna jäähtyä jonkin aikaa.
2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Kaada sekaan jonkin aikaa jäähtynyt vaniljakerma, lisää espressojauhe.
3. Jaa seos reilun desin vetoisiin uunivuokiin tai vaikkapa kuumuutta kestäviin kahvikuppeihin. Peitä annokset foliolla ja nosta uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä. Kypsennä paahtovanukkaita 170-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Anna jäähtyä ja pane vanukkaat sitten jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
4. Ripottele sokeri annosten pinnalle ja pane vanukkaat grilllivastusten alle, kunnes sokeri sulaa ja ruskettuu sopivasti.
5. Tarjoa mokka crème brûlée heti.
Vinkki: Kokeile myös inkivääri-limebrûléetä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mokka maistuu jälkiruoissa – herkullisia ohjeita kahvin ystävälle
Kommentit
Ohje ei mielestäni ole ihan täysin toimiva noin, siinä on aika paljon tulkinnan varaa. Esim. miksi espressojauhetta ei lisätä jo vaniljatangon kanssa kiehumaan, että se liukenee nesteeseen kunnolla? Itse käytin pikakahvijauhetta kun sitä kotoa löytyi, mutta liukenemisen näkökulmasta lienee sama asia. Lisäksi kokemattomampi hoksaako poistaa vaniljatangon puolikkaat nesteestä? Minusta myös siemenet voisi aluksi kaapia tangosta ja sitten lisätä vaniljatangon puolikkaiden kanssa kermaan, näin useissa ohjeissa. Itse sain tuolla ohjeella 6,5 annosvuoallista, creme brulee ei ehkä tarkoitus olla annoksena kovin suuri, koska on niin makea.
Kommentit
Mitäköhän ”pikakahvijauheella” on tarkoitus tehdä kun sitä ei itse ohjeessa mainita ollenkaan? Tarkkuutta!
Hei Ilari,
tarkistin alkuperäisen ohjeen ja tuossa taitaa olla käynyt erhe. Eli pikakahvijauhe on tosiaan ylimääräinen ainesosa, jota ei tarvita. Poistan sen nyt raaka-aineluettelosta, ettei se aiheuta turhaa hämmennystä.
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Ohje ei mielestäni ole ihan täysin toimiva noin, siinä on aika paljon tulkinnan varaa. Esim. miksi espressojauhetta ei lisätä jo vaniljatangon kanssa kiehumaan, että se liukenee nesteeseen kunnolla? Itse käytin pikakahvijauhetta kun sitä kotoa löytyi, mutta liukenemisen näkökulmasta lienee sama asia. Lisäksi kokemattomampi hoksaako poistaa vaniljatangon puolikkaat nesteestä? Minusta myös siemenet voisi aluksi kaapia tangosta ja sitten lisätä vaniljatangon puolikkaiden kanssa kermaan, näin useissa ohjeissa. Itse sain tuolla ohjeella 6,5 annosvuoallista, creme brulee ei ehkä tarkoitus olla annoksena kovin suuri, koska on niin makea.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous