Reseptit

Mokka-kinuskijäätelö

Itse tehty pähkinä-kinuskikastike kruunaa helppotekoisen kahvijäätelön, jonka valmistukseen et tarvitse edes jäätelökonetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mokka-kinuskijäätelö:

  • 4 1/2 dl kuohukermaa
  • 3 tl pikakahvijauhetta
  • 1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa

Pähkinä-kinuskikastike:

  • 1 1/2 dl pähkinöitä
  • 1 1/2 dl kermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 11 tl pikakahvijauhetta

Valmistusohje

1. Lämmitä mikrossa 1/2 dl kermaa ja liuota siihen pikakahvijauhe. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja kahvi-kermaseos.

2. Kaada jäätelömassa vuokaan ja pane jääkaappiin.

3. Valmista kinuski. Paahda pähkinät paistinpannulla keskilämmöllä vaaleanruskeiksi. Rouhi pähkinät karkeasti.

4. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kahvijauhe kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee kinuskiksi. Lisää sekaan pähkinät. Anna kinuskin jäähtyä haaleaksi. Valuta kinuski jäätelömassan päälle.

5. Pakasta jäätelö vähintään 4 tunniksi.

X