Reseptit

Moskovanpata

Moskovanpata tehdään ruokatoimittaja Mysi Lahtisen ohjeella, josta tuli 1990-luvulla supersuosikki. Moskovanpata on stroganoffin lähisukulainen, mutta lisäyksenä padassa on myös reilu kimpale sinihomejuustoa ja mojovasti hunajaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Moskovanpata

  • 1 kg naudan paistia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 suolakurkkua
  • 4 rkl voita
  • 1/4 tl chiliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • n. 5 dl vettä
  • 200 g smetanaa
  • 170 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

Moskovanpata tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin 1 tunti etukäteen. Leikkaa paisti kuutioiksi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kaksi suolakurkkua pieniksi kuutioiksi. Sulata padassa lusikallinen voita. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja suolakurkut. Kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia. Siirrä pata hetkeksi sivuun.

3. Paista lihakuutiot kolmessa erässä voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Kaada lihapalat pataan. Ripottele vehnäjauhot lihapalojen päälle. Kaada vesi pannulle, murenna sekaan liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi pataan. Murenna sekaan sinihomejuusto ja lisää smetana. Sekoita hyvin.

4. Peitä pata kannella ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tunti. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä 1/2–1 tuntia. Poista kansi ja anna padan olla uunissa, kunnes sen pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu kokoon. Kuutioi kolmas suolakurkku ja lisää ruoan pinnalle. Tarjoa moskovanpata keitettyjen perunoiden, muusin tai riisin kanssa.

Katso myös: Lihapata voi olla edullista arkiruokaa tai viikonlopun herkku – näillä ohjeilla murea ja maukas pataruoka onnistuu

Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

X