Reseptit

Mousaká, bulgarialainen peruna-jauhelihavuoka

24.7.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
6 rkl auringonkukkaöljyä
600 g sika-nautajauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
3 tl churbitsaa eli kesäkynteliä
1 kg perunoita
4 tomaattia
1 nippu hienonnettua persiljaa

pinnalle:

3 munaa
300 g Bulgarian ruokajogurttia
1 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Jogurttimunaseos kuorruttaa mousakán, bulgarialaisen peruna-jauhelihavuoan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli parissa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää liha ja tarpeen mukaan öljyä ja jatka paistamista, kunnes lihan väri muuttuu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja teelusikallisella kynteliä.

Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi tai kuutioiksi. Kuullota niitä parissa ruokalusikallisessa öljyä muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla kyntelillä.

Pane perunat ja liha kerroksittain voideltuun uunivuokaan, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi perunaa. Kaada vuokaan vettä niin, että se ulottuu ylimpään perunakerrokseen saakka. Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Peitä foliolla, jos ruoka tuntuu kuivuvan liikaa.

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Vatkaa munat, jogurtti ja sooda sekaisin. Kaada tasaisesti mousakálle ja jatka paistamista vielä noin puoli tuntia tai kunnes kuorrutus on hyytynyt ja alkaa ruskistua.

Kommentit (2)

Hei,

hyvä huomio! Resepti on jäänyt ohjeistuksen osalta puutteelliseksi, mutta tavallisesti bulgarialaisessa mousakassa tomaatit kuutioidaan ja sekoitetaan kypsennetyn lihan kanssa. Myös persilja kannattaa hienontaa ja lisätä liha-tomaattiseokseen.




0



0

Ohjeessa ei mainita minne tomaatit laitetaan missä muodossa, entä persilja?




0



0

Hei,

hyvä huomio! Resepti on jäänyt ohjeistuksen osalta puutteelliseksi, mutta tavallisesti bulgarialaisessa mousakassa tomaatit kuutioidaan ja sekoitetaan kypsennetyn lihan kanssa. Myös persilja kannattaa hienontaa ja lisätä liha-tomaattiseokseen.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *