Reseptit

Moussaka

Moussaka, kreikkalaiseen keittiöön yhdistettävä, munakoisosta valmistettava herkullinen uuniruoka saa täyteläisyyttä jogurttikastikkeesta, jonka pohjana toimii maustamaton luomujogurtti.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Moussaka

  • 2 isoa munakoisoa
  • ripaus suolaa

Jauhelihakastike

  • 1 iso kuutioitu sipuli
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g luomukaritsan jauhelihaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kanelia
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2.5 dl lisäaineetonta lihalientä

Jogurttikastike

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • hyppysellinen raastettua muskottia
  • 6 dl maustamatonta luomujogurttia

Valmistusohje

Moussaka valmistuu näin:

  1. Leikkaa munakoisot noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja itketä suolalla kastikkeen teon ajan.
  2. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää pannulle hienonnettu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja jauheliha. Ruskista jauheliha. Lisää pannulle mausteet, tomaattimurska ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua puolisen tuntia. Poista laakerinlehti.
  3. Paahda munakoisot uunipelillä grillivastuksen alla, kunnes pinta on hieman paahtunut. Paahda molemmat puolet.
  4. Levitä munakoisoviipaleet ison uunivuoan pohjalle yhteen kerrokseen. Lisää munakoisojen päälle jauhelihakastike ja toista, kunnes kaikki munakoisot ja jauhelihakastike ovat vuoassa.
  5. Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita joukkoon vehnäjauho ja mausteet. Lisää lopuksi jogurtti. Kaada jogurttikastike vuoan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa moussaka salaatin kanssa.

Resepti: Niina Hietalahti

Katso myös: Munakoisoa ja feta-oliivisalaattia vaihtelua salaattiaterialle

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen ruoka ihastuttaa aitoudellaan

X