Reseptit

Mozzarella-yrttisalaatti ja appelsiinikastike

Mozzarella-yrttisalaatti maustetaan sopivan tulisella appelsiinikastikkeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mozzarella-yrttisalaatti

  • 4 mozzarellapalloa
  • 1 rasia vuonankaalia
  • 1 pussi salaattisekoitusta
  • reilusti tuoretta basilikaa, minttua, kirveliä ja persiljaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä

Kastike

  • vastapuserrettua appelsiinimehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl sambal oelek -maustetahnaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • hiutalesuolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Mozzarella-yrttisalaatti ja appelsiinikastike tehdään näin:

1. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti ja paahda ne ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta valkosipulit valumaan paperin päälle.

2. Viipaloi mozzarellat. Laita vuonankaali tai salaattisekoitus kulhoon, pöyhi sekaan reilusti tuoreyrttejä. Kääntele varovasti salaatin sekaan noin kolmannes kastikkeesta. Nosta keko salaattia isoille lautasille, asettele viereen mozzarellaviipaleet, ripottele valkosipulit juuston päälle. Valuta loput kastikkeesta mozzarellan päälle. Tarjoa mozzarella-yrttisalaatti heti aterian alkupalana tai illanistujaisissa.

Saatat pitää myös meloni-mozzarellasalaatista, veriappelsiini-mozzarellasalaatista tai punajuuri-mozzarellasalaatista.

Lue myös: Burrata, mozzarella ja bufala mozzarella – italialaisjuustot viettelevät kermaisella pehmeydellään, mutta tunnetko niiden erot ja käyttötavat?

Katso myös Kotiliesi.fi: Mozzarella on yksi maailman himoituimmista juustoista – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii

X