Reseptit

Mozzarellaa ja basilika­-pinaattiöljyä

11.9.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tässä annoksessa kannattaa satsata laadukkaaseen bufalamozzarellaan eli puhvelin­ maidosta valmistettuun mozzarellaan.

Ainekset

Mozzarellaa ja pinaatti-basilikaöljyä:

4 palloa mozzarellajuustoa
1 suolaliemeen säilötty sitruuna hienonnettuna

Pinaatti-basilikaöljy:

1 ruukku basilikaa
50 g pinaattia
1/2-1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Tarjoiluun:

vihreää salaattia
babypinaattia

Valmistusohje

1. Valmista öljy. Mittaa kaikki basilika-pinaattiöljyn ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

2. Levitä lautasille pinaattia ja salaattia.

3. Revi mozzarellapallot salaattipedin päälle ja ripottele pinnalle säilöttyä sitruunaa.

4. Viimeistele basilika-pinaattiöljyllä ja tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme