Reseptit

Mozzarellapasta

Mozzarellapasta maustetaan aurinkokuivatuista tomaateista ja leivästä tehdyllä rouheella. Se antaa annoksille myös rapean suutuntuman.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mozzarellapasta

  • 150-200 g spagettia
  • 2 viipaletta kuivahtanutta juurileipää
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 basilikan lehteä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pkt (125 g) mozzarellajuustoa
  • 2-3 rkl öljyä
  • basilikan lehtiä
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Mozzarellapasta tehdään helposti näin:

1. Revi leipä joko kannuun tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää tomaatit, valkosipulinkynnet, basilika ja öljy. Jauha seos rouheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda leipärouhetta paistinpannulla keskilämmöllä 5–6 minuuttia. Anna jäähtyä pannulla.

2. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa lautasille. Lisää päälle leipärouhe, puolitettu mozzarella ja basilikan lehtiä. Valuta mozzarellan päälle vähän öljyä ja viimeistele mozzarellapasta raastetulla parmesaanilla.

Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

X