Reseptit

Mozzarellatäytteiset eväspatongit

28.5.2016 Teksti: Anna Kara Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Herkulliset mozzarellatäytteiset patongit sopivat esimerkiksi lounaaksi tai kesäiseksi piknikevääksi.

Ainekset

2 täysjyväpatonkia
1 tlk (n. 170g) pestoa
3 tomaattia
3 kevätsipulia
1 jääsalaatti
1 pkt mozzarellaa (rasvaa max. 9 %, esim. Juustoportin Kevyt Mozzarella)
muutama tuore basilikanoksa

Valmistusohje

1. Leikkaa patongit neljään osaan ja halkaise palat. Voitele leikkauspinnat pestolla.

2. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja kuivaa salaatin­ lehdet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.

3. Levitä tomaattiviipaleet, kevätsipulit, mozzarellaviipaleet, salaatinlehdet ja basilikan­ lehdet toiselle patonginpuolikkaista. Nosta toinen puoli päälle. Tarjoile sellaisenaan tai kietaise patongit folioon ja ota evääksi.

Lisää mainioita eväsleipiä:

avokado-mozzarella-lohileipa

Avokado-mozzarella-lohileipä

eväsleivät tonnikalasta

Eväsleivät

camembert-patonki