Reseptit

Muhennettua nokkosta ja savuahventa paahtoleivällä

Paahtoleipä käynnistää aamun klassisella tavalla. Muhennettu nokkonen ja savuahven toimivat hyvin paahtoleivän lisukkeena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

nokkosmuhennos:

  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 200 g nuoria nokkosia ryöpättynä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • voita
  • 8 palaa/viipaletta savustettua ahventa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Tarjoa kesäiseksi välipalaksi muhennettua nokkosta ja savuahventa paahtoleivällä.

1. Laita suureen kattilaan vettä kiehumaan. Huuhtele nokkoset siivilässä kylmällä vedellä. Pilko sipuli. Kun vesi kiehuu, laita nokkoset kattilaan ja ryöppää noin yhden minuutin ajan ja kaada ne jälleen siivilään.

2. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki ja lisää sitten nokkoset ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Voitele paahtoleipäviipaleet molemmin puolin ja paahda leivät pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

4. Kokoa leivät: jaa nokkosmuhennos leiville, nosta päälle savustettua ahventa ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

X