Muheva kalaleipä
Tumma ja makea saaristolaisleipä tai rukiinen vuokaleipä on täydellinen pohja muhevalle kalaleivälle.
Ainekset
- 4 viipaletta saaristolaisleipää
- 4 veitsenkärjellistä voita
- sitruunamehua
- 16 viipaletta tuoretta kurkkua
- 8 retiisiä
- 8 rucolan lehteä tai nuorta voikukkaa
Kalalevite:
- 200 g tuoresuolattua kalaa (puna- tai valkolihaista)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- 2 tl sinappia
Valmistusohje
Valmista kalavaahto ensin. Leikkaa kala hakkelukseksi. Vaahdota kerma ja mausta sinapilla sekä silputuilla yrteillä. Lisää kala ja pöyhi tasaisesti kermavaahdon joukkoon. Anna levätä hetki kylmässä.
Viipaloi leivät, sivele voilla. Kuivahtaneen leivän pinnan voit uusia tilkalla sitruunamehua. Viipaloi kuorittu kurkku ja aseta leiville, lisää rucolasalaatin lehdet. Halkaise pestyt retiisit ja viipaloi.
Jaa kalalevite leiville ja korista leivät retiisiviipalein. Tarjoa leivät kylminä.
Kommentit
Laitetaanko lahna kuumaan vai kylmään uuniin? Hannu Taanila oli jossain Yle Areenasta kuuntelemassani jutussa sitä mieltä, että lahna pitää laittaa ehdottomasti kylmään uuniin. Tuo ”Toukolahna” on ilmeisesti jo poistettu kuuntelulistoilta
Muuten: kaikilla ihmisillä ei ole sähköpostiosoitetta
Minkä muotoiset sähköpostiosoitteet teille kelpaavat?
Kommentit
Laitetaanko lahna kuumaan vai kylmään uuniin? Hannu Taanila oli jossain Yle Areenasta kuuntelemassani jutussa sitä mieltä, että lahna pitää laittaa ehdottomasti kylmään uuniin. Tuo ”Toukolahna” on ilmeisesti jo poistettu kuuntelulistoilta
Muuten: kaikilla ihmisillä ei ole sähköpostiosoitetta
Minkä muotoiset sähköpostiosoitteet teille kelpaavat?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous