Reseptit

Muheva kalaleipä

Tumma ja makea saaristolaisleipä tai rukiinen vuokaleipä on täydellinen pohja muhevalle kalaleivälle.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta saaristolaisleipää
  • 4 veitsenkärjellistä voita
  • sitruunamehua
  • 16 viipaletta tuoretta kurkkua
  • 8 retiisiä
  • 8 rucolan lehteä tai nuorta voikukkaa

Kalalevite:

  • 200 g tuoresuolattua kalaa (puna- tai valkolihaista)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • 2 tl sinappia

Valmistusohje

Valmista kalavaahto ensin. Leikkaa kala hakkelukseksi. Vaahdota kerma ja mausta sinapilla sekä silputuilla yrteillä. Lisää kala ja pöyhi tasaisesti kermavaahdon joukkoon. Anna levätä hetki kylmässä.

Viipaloi leivät, sivele voilla. Kuivahtaneen leivän pinnan voit uusia tilkalla sitruunamehua. Viipaloi kuorittu kurkku ja aseta leiville, lisää rucolasalaatin lehdet. Halkaise pestyt retiisit ja viipaloi.

Jaa kalalevite leiville ja korista leivät retiisiviipalein. Tarjoa leivät kylminä.

X