806420-omenatorttu_Hautala.jpg
Reseptit

Muhkea omenatorttu

Tarjoa omenatorttu sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5-6 omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia

(Kiille:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria)

Valmistusohje

Vatkaa rasva, mantelimassa ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

Voitele irtopohjaisen vuoan reunat ja peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele taikina vuoan pohjaan ja reunoille.

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet kerroksittain sokerin ja kanelin kanssa taikinan päälle vuokaan.

Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä noin tunti. Anna jäähtyä. Irrota vuoan reunat ja nosta torttu paperin avulla tarjolle.

Tarjoa torttu sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Vihje:

Voit viimeistellä tortun kiilteellä. Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi. Lisää 1 dl hyytelösokeria ja kuumenna seos uudelleen. Anna seistä muutama minuutti ja lusikoi seos omenaviipaleiden päälle. Anna hyytyä jonkin aikaa ennen kuin leikkaat tortun tarjolle.

X