Reseptit

Muikkukeitto

Valmista kalakeitto vaihteeksi muikuista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kg muikkuja
  • ½ kg perunoita
  • vettä
  • suolaa
  • 3 rkl ruisjauhoja
  • tilkka kylmää vettä,

lisäksi:.

  • 1 sipuli
  • 50 g voita

Valmistusohje

Perkaa ja huuhdo muikut. Kuori ja lohko perunat. Pane perunat kattilaan ja kaada suolalla maustettua vettä päälle sen verran, että perunat peittyvät. Keitä noin 10 minuuttia, levitä muikut perunoiden päälle ja jatka keittämistä viitisen minuuttia, kunnes sekä perunat että kalat ovat kypsiä.

Sekoita ruisjauhot vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana kattilaan. Kiehauta keitto.

Hienonna sipuli. Sulata voi ja lisää sipuli voisulan joukkoon. Tarjoa voi-sipulikastike keiton lisäkkeenä.

X