8.5.2012

Muikkupotti

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g pikkumuikkuja
1 iso sipuli
1 rkl voita
vettä
100 g pekonia
kokonaisia mauste- tai mustapippureita
suolaa
silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Perkaa muikut. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Lado muikut ja sipulisilppu uunivuokaan kahdeksi kerrokseksi. Ripottele kerrosten väliin pippureita ja suolaa. Lisää vuokaan vähän vettä. Peitä kalat pekonisilpulla tai -viipaleilla.

2. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Ota pois folio ja anna pekonin saada vähän väriä uunin grillivastusten alla tai kuuman uunin yläosassa.

3. Silppua ruoan päälle reilusti ruohosipulia. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunamuusia tai keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi