Reseptit

Muikkupotti

Sian kylkiviipaleiden alla haudutetun muikkupotin modernissa versiossa on pekonia, joka antaa kaloille savun maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Muikkupotti

  • 500 g pikkumuikkuja
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl voita
  • vettä
  • 100 g pekonia
  • kokonaisia mauste- tai mustapippureita
  • suolaa
  • silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Muikkupotti eli muikkuvuoka valmistuu näin helposti:

1. Perkaa muikut. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Lado muikut ja sipulisilppu uunivuokaan kahdeksi kerrokseksi. Ripottele kerrosten väliin pippureita ja suolaa. Lisää vuokaan vähän vettä. Peitä kalat pekonisilpulla tai -viipaleilla.

2. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Ota pois folio ja anna pekonin saada vähän väriä uunin grillivastusten alla tai kuuman uunin yläosassa.

3. Viimeistele muikkupotti silppuamalla päälle reilusti ruohosipulia. Tarjoa muikkuvuoan lisänä esimerkiksi perunamuusia tai keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Kokeile myös tirrimuikkuja, paistettuja muikkuja etikkaliemessä tai suomalaista muikkupizzaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Muikku on ekologinen valinta ruokapöytään – katso, mitä herkkuruokia maukkaasta kalasta voi kokata

X