Reseptit

Muikkutortilla-annos: tillitortillat, polentamuikut, tillikreemi ja pikkelöity punasipuli

Muikkutortilla-annos kootaan tillitortilloista, polentamuikuista, tillikreemistä ja pikkelöidystä sipulista. Tortillat tarjotaan sitruunakaalin kanssa.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tillitortillat

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl kuumaa vettä
  • 1 rkl kuivattua tilliä
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

Polentamuikut

  • 20-30 perattua muikkua (2–3 per tortilla)
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl polentaa
  • suolaa, pippuria
  • voita paistamiseen

Tillikreemi

  • 2 1/2 dl rypälesiemen- tai rypsiöljyä
  • 1 iso puntti tilliä
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • (sitruunamehua)

Pikkelöity punasipuli

  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 iso punasipuli ohueksi suikaloituna

Valmistusohje

Tillitortillat:

1. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon tilli.
2. Nypi voi vehnäjauhojen joukkoon ja kaada päälle vesi. Vaivaa taikinaa noin kolme minuuttia, kunnes se on elastista ja pehmeää. Anna levätä liinan alla noin 15 minuuttia.
3. Jaa taikina kymmeneen osaan, pyöritä palloiksi ja kaulitse letuiksi.
4. Paista lettuja kuumalla, kuivalla pannulla molemmin puolin noin 30 sekuntia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Polentamuikut:

1. Ota esiin kolme lautasta, joista yhdelle panet ruisjauhot, toiselle kevyesti vatkatun kananmunan ja kolmannelle polentan.
2. Pyörittele muikut ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa ruisjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi polentassa.
3. Paista muikut runsaassa voissa paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä.

Tillikreemi:

1. Aja tilli öljyn kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi ja kirkkaan vihreäksi. Siivilöi öljy.
2. Pane kulhoon muut ainekset paitsi öljy ja ranskankerma. Vatkaa aineksia hetki ja ryhdy lisäämään öljyä pieninä annoksina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kastike saa olla melko paksua.
3. Mausta ranskankermalla ja halutessasi sitruunamehulla.
vinkki: Voit myös valmistaa kreemin kokonaisesta kananmunasta. Korvaa keltuaiset kokonaisella kananmunalla, ja valmista kreemi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

Pikkelöity punasipuli:

1. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi

2. Kiehauta liemen ainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle.

3. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Pikkelöity punasipuli on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Vinkki: Tarjoa tortillat sitruunakaalin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin paistat muikut

X