Reseptit

Muikkuleivät

Ruotoineen syötävät muikut ja ruisleipä ovat hyviä sinkin lähteitä. Muikuissa on myös todettu olevan yllättävän suuria määriä elimistölle terveellisiä rasvahappoja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g perattuja muikkuja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • voi-öljyseosta
  • 4 viipaletta revittyä ruisleipää
  • tillisilppua
  • kurkkua

Valmistusohje

1. Kääntele muikut ruisjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuumenna pannulla lusikallinen voi-öljyseosta. Paista muikut kohtalaisella lämmöllä ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.

3. Paahda leivät ja sipaise pinnalle voita. Lisää päälle muikut, ripottele pinnalle tillisilppua ja kurkkukuutioita.

Lisää herkkuja muikuista:

kalaleipä Lissabonin tapaan

Kalaleipä Lissabonin tapaan

suomalainen muikkupizza

Suomalainen muikkupizza

muikkutortilla-annos

Muikkutortilla-annos

Kotiliesi.fi: Kaupunkilainen muikkukukko

X