Muikkuleivät
Ruotoineen syötävät muikut ja ruisleipä ovat hyviä sinkin lähteitä. Muikuissa on myös todettu olevan yllättävän suuria määriä elimistölle terveellisiä rasvahappoja.
Ainekset
- 300 g perattuja muikkuja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- voi-öljyseosta
- 4 viipaletta revittyä ruisleipää
- tillisilppua
- kurkkua
Valmistusohje
1. Kääntele muikut ruisjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuumenna pannulla lusikallinen voi-öljyseosta. Paista muikut kohtalaisella lämmöllä ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.
3. Paahda leivät ja sipaise pinnalle voita. Lisää päälle muikut, ripottele pinnalle tillisilppua ja kurkkukuutioita.
Lisää herkkuja muikuista:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous