Mainos Reseptit

Mukana Maku: Muscovado-nautaa padassa

2.12.2015 Teksti: Mukana Maku

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g naudan paistisuikaleita
100 g pekonia (porsas tai kalkkuna)
1 iso sipuli
3 rkl Dansukker muscovado siirappia
3.3 dl olutta
0.5 tl mustapippuria
1 rkl Worscester kastiketta
1 rkl tomaattipyreettä
1 tl Sriracha-chilikastiketta
1.5 tl suolaa
ruokaöljyä tai voita paistamiseen
(kastike maizenaa)

Valmistusohje

Pilko sipuli ja suikaloi pekoni. Laita isoon paistinpannun sen verran ruokaöljyä tai voita, että pohja peittyy, lisää sipuli, paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää suikaloitu pekoni ja naudan suikaleet ja jatka paistamista, kunnes niissä on vähän väriä.

Lisää Muscovado siirappi sekä Worscester-kastike ja jatka paistamista kunnes lihassa on karamellisoitu kiiltävä pinta, lisää tomaattipyree, Sriracha-kastike ja mustapippuri, kääntele hetki. Lisää olut ja suola ja lämmitä niin että kiehuu. Siirrä seos kannelliseen pataan tai uuniastiaan, laita 175 asteiseen uunin tunniksi. Lisää hiukan kastike maizenaa jos seos on liian juoksevaa ja laita hetkeksi takaisin uuniin.

Tarjoile esimerkiksi paistettujen perunoiden kanssa.

Mukana Maku -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme