Mainos 28.8.2016

Mukana maku: Yrttinen naudan suikalepata

Teksti: Mukana maku Kuvat: Mukana maku

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g naudan paistisuikaleita
150 g pekonia (porsas tai kalkkuna)
1 iso sipuli (tai 2 pientä)
6 valkosipulinkynttä
2 (n. 150g) porkkanaa
150 g viipaloituja herkkusieniä
4 dl punaviiniä
2 dl vettä
50 g tomaattipyreetä
1/2 tl Urtekram mustapippuria
1/2 tl Urtekram jauhettua maustepipuria
3 tl Urtekram rakuunaa
4 tl Urtekram Provencen yritit -maustesekoitusta
1 tl Urtekram makeaa paprikaa
3 tl suolaa
1 rkl balsamico etikkaa
1 rkl sitruunamehua
ruokaöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Paloittele sipuli, pilko valkosipuli ja kuutio porkkana noin 1 ½ cm paloihin. Leikkaa pekoni noin 1 ½ cm viipaleisin

Lisää paistinpannun sen verran ruokaöljyä että pohja lähes täytyy, kun öljy on kuumaa lisää paloiteltu sipuli ja pilkotut valkosipulin kynnet ja paista kunnes sipuli on vähän läpikuultavaa, lisää viipaloitu pekoni ja herkkusienet, jatka paistamista kunnes pekoni on saanut väriä, siirrä seos uunipannuun tai pataan. Paista naudan suikaleet kuumassa öljyssä n. 5 erässä niin että pinta saa väriä, ja siirrä myös ne uunipannun tai pataan

Lisää tyhjään (ei välillä pestyyn) paistinpannuun tomaattipyree ja mustapippuri, maustepippuri, rakuuna, paprika, provencen yritit ja suola, kääntele hetken (pyreestä lähtee näin kitkeryys ja mausteista irtoa paremmin makua), lisää punaviini, balsamico ja sitruuna. Kaada seos samaa uunipannuun tai uunipannuun muiden ainesten kanssa, lisää paloitellut porkkanat ja vettä, sekoita.

Anna hautua 200 asteisessa uunissa 1 ½ -2 tuntia, lisää vettä/viiniä tarpeen mukaan ja tarkista aina välillä maku.

Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

Mukana maku -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi