
Mukikakku
Kahden minuutin mikrokakku on lohturuokaa yksinäiseen koti-iltaan. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.
Kahden minuutin mikrokakku on lohturuokaa parhaimmillaan. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.
Ainekset
Mukikakku:
- noin 31/2 dl:n vetoinen mikronkestävä muki
- 2 rkl voita
- 40 g tummaa suklaata rouhittuna
- 1 keskikokoinen muna
- 2 rkl maitoa tai kermaa
- 3 rkl hienoa kidesokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 3 vadelmaa
Lisäksi
- vadelmia
- vaniljajäätelöä tai
- vaniljakastiketta
Valmistusohje
Mukikakku valmistuu mikrossa helposti ja nopeasti näin:
1. Pilko voi ja suklaa mukiin. Sulata täydellä teholla noin 10 sekuntia. Lisää mukiin muna, kerma ja sokeri. Sekoita haarukalla. Lisää kuivat aineet. Tiputa vadelmat keskelle taikinaa. Kypsennä kakkua täydellä teholla 1 1/2–2 1/2 minuuttia mikron tehon mukaan.
2. Kakku saa jäädä sisältä valuvan pehmeäksi. Nauti mukikakku lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen ja vadelmien kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet vadelmaisen suklaakakun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous