Reseptit

Mukikakku

Kahden minuutin mikrokakku on lohturuokaa yksinäiseen koti-iltaan. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Kahden minuutin mikrokakku on lohturuokaa parhaimmillaan. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mukikakku:

  • noin 31/2 dl:n vetoinen mikronkestävä muki
  • 2 rkl voita
  • 40 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 keskikokoinen muna
  • 2 rkl maitoa tai kermaa
  • 3 rkl hienoa kidesokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 3 vadelmaa

Lisäksi

  • vadelmia
  • vaniljajäätelöä tai
  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

Mukikakku valmistuu mikrossa helposti ja nopeasti näin:

1. Pilko voi ja suklaa mukiin. Sulata täydellä teholla noin 10 sekuntia. Lisää mukiin muna, kerma ja sokeri. Sekoita haarukalla. Lisää kuivat aineet. Tiputa vadelmat keskelle taikinaa. Kypsennä kakkua täydellä teholla 1 1/2–2 1/2 minuuttia mikron tehon mukaan.

2. Kakku saa jäädä sisältä valuvan pehmeäksi. Nauti mukikakku lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen ja vadelmien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet vadelmaisen suklaakakun

 

X