mukikakku
Kahden minuutin mikrokakku on lohturuokaa parhaimmillaan. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.
Reseptit

Mukikakku

Kahden minuutin mikrokakku on lohturuokaa yksinäiseen koti-iltaan. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mukikakku:

  • noin 31/2 dl:n vetoinen mikronkestävä muki
  • 2 rkl voita
  • 40 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 keskikokoinen muna
  • 2 rkl maitoa tai kermaa
  • 3 rkl hienoa kidesokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 3 vadelmaa

Lisäksi

  • vadelmia
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Pilko voi ja suklaa mukiin. Sulata täydellä teholla noin 10 sekuntia. Lisää mukiin muna, kerma ja sokeri. Sekoita haarukalla. Lisää kuivat aineet. Tiputa vadelmat keskelle taikinaa. Kypsennä kakkua täydellä teholla 1 1/2–2 1/2 minuuttia mikron tehon mukaan.

2. Kakku saa jäädä sisältä valuvan pehmeäksi. Nauti kakku lämpimänä jäätelön ja vadelmien kanssa.

Katso myös:

Vadelma-suklaamuffinit, Ruoka.fi

Vadelma-suklaaleivokset, Ruoka.fi

Vadelmainen suklaakakku, Kotiliesi.fi

 

X