
Mummon kalahyytelö
Mummon kalahyytelö on kevyt ja helppotekoinen alkuruoka. Tarjoa hyytelön kanssa keitettyjä perunoita ja ruisleipää.
Ainekset
- 1/2 l kypsää ruodotonta kalaa (haukea, lahnaa, siikaa, kuhaa tai kirjolohta)
- 3 liivatelehteä
- 1 1/2 dl kalalientä tai valkoviiniä
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl majoneesia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1/2 dl silputtua ruohosipulia
- 1/2 dl silputtua tilliä
Valmistusohje
1. Paloittele kalat. Liuota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Lämmitä kalaliemi tai viini ja sulata siihen pehmeät liiva telehdet. Jäähdytä liemi haaleaksi.
2. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, mausteet ja silputut yrtit. Lisää liivateliuos samalla hyvin sekoittaen. Lisää kalapalat seokseen.
3. Kaada seos rengasvuokaan tai kulhoon. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kastele vuoan ulkopinta lämpimällä vedellä ja kumoa hyytelö tarjoilu vadille. Koristele yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous