Reseptit

Mummon kalahyytelö

Mummon kalahyytelö on kevyt ja helppotekoinen alkuruoka. Tarjoa hyytelön kanssa keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Paula Kukkonen, Sampo Korhonen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 l kypsää ruodotonta kalaa (haukea, lahnaa, siikaa, kuhaa tai kirjolohta)
  • 3 liivatelehteä
  • 1 1/2 dl kalalientä tai valkoviiniä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia
  • 1/2 dl silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele kalat. Liuota liivate­lehtiä 10 minuuttia kylmässä ve­dessä. Lämmitä kalaliemi tai vii­ni ja sulata siihen pehmeät liiva­ telehdet. Jäähdytä liemi haaleak­si.

2. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, mausteet ja silputut yrtit. Lisää liivateliuos samalla hyvin sekoittaen. Lisää kalapalat seokseen.

3. Kaada seos rengasvuokaan tai kulhoon. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kaste­le vuoan ulkopinta lämpimällä vedellä ja kumoa hyytelö tarjoilu­ vadille. Koristele yrteillä.

X