Reseptit

Mummon mustikkakukko

Mustikkakukko eli rättänä on mummolan herkku. Tarjoa mustikkakukko vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai aidon vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Mustikkakukko on kesäisten mustikkaherkkujen parhaimmistoa. Kannattaa kokeilla!

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkakukon taikina:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mustikkakukon täyte:

  • 1 l mustikoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Näin leivotaan mustikkakukko kuten mummo sen teki:

1.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Ota noin kaksi kolmasosaa taikinasta ja kauli se levyksi. Vuoraa taikinalla yksi suuri tai neljä pientä ruukkua tai vuokaa.

3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri sekä perunajauhot, ja pane mustikat taikinan päälle ruukkuihin tai vuokiin.

4. Kauli loput taikinasta levyksi, ja tee siitä kannet kukoille. Ummista reunat hyvin ja pistele kansi. Paista mustikkakukkoja 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

5. Tarjoa mustikkakukko vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Kokeile myös mummon mustikkapiirakkaa, se on myös herkkujen herkku

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy vanhan ajan herkku, mustikka-piimäleivos

X