4.4.2015

Muna-pinaattipaistokset

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Kermaiset muna-pinaattipaistokset viimeistellään parmesaanijuustolla ja sulostuttavat esimerkiksi brunssilla.

Ainekset

4 kananmunaa
250 g babypinaattia
4 kevätsipulia
1 rkl voita
4 rkl kermaa
50 g raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Tarjoa muna-pinaattipaistokset heti.

1. Voitele 4 pientä uunivuokaa. Sulata voi pannulla, lisää pilkotut kevätsipulit ja kuumenna hetki. Lisää pinaatit ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pinaatit uunivuokiin, lisää parmesaani ja kerma.

2. Tee munia varten kolo pinaattien keskelle. Riko munat koloihin. Pane vuoat 190-asteiseen uuniin vesihauteeseen. Kypsennä, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa muna-pinaattipaistokset heti.

Katso myös:

Meksikolainen pinaattipaistos Ruoka.fi

Pienet pinaatti-paprikamunakkaat Ruoka.fi

Pinaattiuunimunat Kotiliesi.fi

 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi