875649-munakasleipa.jpg
Reseptit

Munakasleipä

Munakasleivässä on runsaasti proteiinia. Se on siis loistava suupala välipalahetkeen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ruisleipäpalaa
  • voita tai margariinia

munakas:

  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 rkl vettä
  • ripaus suolaa
  • 0.5 tl kuivattua oreganoa
  • muutama viipale salamia tai kinkkua suikaleina
  • kourallinen juustoraastetta
  • tuoretta basilikaa tai rucolaa

Valmistusohje

Munakasleivän valmistusohje:

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Vispilöi joukkoon vesi ja mausta seos kevyesti ripauksella suolaa ja oreganoa.

2. Kuumenna paistinpannu(lisää tarvittaessa pannulle tilkkanen öljyä, hyvään pinnoitettuun pannuun öljyä ei tarvita) ja kaada munakasmassa pannulle. Vedä seosta lastalla kohti pannun keskustaa kunnes se
alkaa olla tasaisesti hyytynyt.

3. Laske lämpöä ja ripottele pinnalle salami- tai kinkkusuikaleet sekä juustoraaste. Anna munakkaan kypsyä meheväksi ja käännä se kaksin kerroin.

4. Paahda leivät rapeiksi ja voitele ne. Puolita munakas ja nosta puolikkaat kahdelle leivälle, viimeistele basilikalla tai rucolalla. Nosta päälle toinen leipäviipale ja tarjoile.

X