Reseptit

Munakoiso-filokolmiot

Munakoiso-filokolmiot täytetään munakoisolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kikherneillä.

Teksti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakoiso-filokolmiot

  • 450 g filotaikinaa

voiteluun ja päälle:

  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 2 rkl margariinia
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä

täyte:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 prk säilötyjä kikherneitä
  • 2-3 rkl silputtua minttua
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • rouhittua mustapippuria
  • 100 g murennettua feta-juustoa (rasvaa 9%)

Valmistusohje

Munakoiso-filokolmiot leivotaan näin:

  1. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Huuhtele ja kuutioi munakoiso. Kuullota valkosipulia hetki öljyssä. Lisää munakoiso ja paista, kunnes munakoiso pehmenee ja saa hieman väriä. Lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit ja valutetut kikherneet. Kypsennä täytettä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta lopuksi mintulla, sitruunalla, mustapippurilla ja fetajuustolla.
  2. Kuumenna kattilassa maito ja margariini.
  3. Ota kolme levyä filotaikinaa. Peitä loput taikinasta kostealla pyyhkeellä.
  4. Voitele ensimmäinen taikinalevy maito-rasvaseoksella. Nosta päälle toinen taikinalevy ja toista voitelu. Peitä kolmannella taikinalevyllä. Leikkaa taikina viideksi suikaleeksi ja nosta kunkin suikaleen päähän munakoisotäytettä. Kääntele taikina täytteen päälle siten, että muodostuu tiivis kolmio.
  5. Voitele munakoiso-filokolmiot maito-rasvaseoksella. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Paista piirakoita 225-asteisen uunin ylätasolla 10–15 minuuttia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan päärynä-vuohenjuustotartaletit filotaikinasta

X