Reseptit 8.1.2017

Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa

Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Härkäpavuilla täytetyt munakoisorullat hämäävät jauhelihamaisella maulla ja rakenteella. Ne ovat oiva lisä kasvissyöjän ruokavalioon.

Ainekset

1 iso munakoiso
1-2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Täyte

1 pkt (250 g) kypsää härkä­papuvalmistetta (Härkis)
1/2 sitruunan raastettukuori
1/2 dl manteleita
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
(suolaa)

Kastike

500 g luomutomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1/2 dl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Pese munakoiso ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi vii­paleiksi pitkittäin. Sivele vii­paleille öljyä ja paista kuumal­la pannulla molemmin puolin 1–2 minuuttia, kunnes munakoisoviipaleet ovat kauniin ruskeita. Levitä munakoiso­viipaleet leikkuulaudalle.

2. Murenna härkis kulhoon. Pese sitruuna ja raasta puolik­kaasta sitruunasta kuori. Hie­nonna mantelit, lehtipersilja ja timjami. Sekoita kaikki täyt­teen aineet kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa makusi mukaan. Nostele pari ruokalusikallista täytettä munakoisoviipaleelle ja kääräise rullaksi.

3. Laita paistokasariin to­maattimurska, vesi, suola, oliiviöljy, sitruunamehu ja hu­naja ja sekoita. Kiehauta. Nos­ta joukkoon munakoisorullat. Aseta kansi päälle ja anna mu­hia keskilämmöllä 10 minuut­tia. Hienonna minttu ja ripot­tele munakoisorullien päälle. Tarjoile ruoka vihreän salaa­tin ja esimerksiksi keitetyn tattarin kanssa.

Mehevät munakoisoruoat teet myös näin:

täytetty munakoiso

Täytetty munakoiso

munakoisoa ja feta-oliivisalaattia

Munakoisoa ja feta-oliivisalaattia

täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot

Kotiliesi.fi: Intialainen munakoisosalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi