
Munakoiso-hummusbruschettat
Munakoiso-hummusleivät sopivat pikkusyötäviksi tai alkupaloiksi. Marinoituja munakoisoja kannattaa tehdä kerralla reilusti, ne säilyvät jääkaapissa tiiviissä purkissa vähintään viikon verran.
Kokoamalla täytteitä paahdettujen patonkiviipaleiden päälle, ruokaisat tarjottavat valmistuvat helposti ja nopeasti.
Ainekset
Munakoisot:
- 2 keskikokoista munakoisoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Marinadi:
- 1 chilipalko hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 rkl hienonnettua korianteria
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Hummus:
- 1 tlk (400 g) kikherneitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tahinia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl mietoa oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi:
- 12 viipaletta maalaisleipää
- 1 valkosipulinkynsi
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet leivin paperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta pinnat kevyesti suolalla. Paahda viipaleita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia niin että viipaleet ruskistuvat.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele vielä lämpimät munakoisoviipaleet marinadin joukkoon.
3. Mittaa hummuksen ainekset tehosekoitteen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Lado maalaisleipäviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 220-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhkäise leipien pinnat valkosipulilla.
5. Lusikoi hummus leiville ja nosta päälle marinoitua munakoisoa. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous