Reseptit

Munakoiso-hummusbruschettat

Munakoiso-hummusleivät sopivat pikkusyötäviksi tai alkupaloiksi. Marinoituja munakoisoja kannattaa tehdä kerralla reilusti, ne säilyvät jääkaapissa tiiviissä purkissa vähintään viikon verran.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Kokoamalla täytteitä paahdettujen patonkiviipaleiden päälle, ruokaisat tarjottavat valmistuvat helposti ja nopeasti.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakoisot:

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinadi:

  • 1 chilipalko hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rkl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Hummus:

  • 1 tlk (400 g) kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahinia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl mietoa oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi:

  • 12 viipaletta maalaisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot pituus­suunnassa noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet leivin­ paperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta pinnat kevyesti suolalla. Paahda viipaleita 220-­asteisessa uunissa 20–30 minuuttia niin että viipaleet ruskistuvat.

2. Sekoita marinadin ainek­set kulhossa. Kääntele vielä lämpimät munakoisoviipaleet marinadin joukkoon.

3. Mittaa hummuksen ainekset tehosekoitteen ja sekoita tasai­seksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4. Lado maalaisleipäviipaleet leivinpaperilla peitetylle uuni­pellille ja paahda niitä 220-­as­teisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Halkaise valkosipu­linkynsi ja pyyhkäise leipien pinnat valkosipulilla.

5. Lusikoi hummus leiville ja nosta päälle marinoitua muna­koisoa. Viimeistele tuoreella korianterilla.

X