
Munakoiso-perunavuoka
Munakoiso-perunavuoka on kuin superhelppo moussaka. Siinä apuun astuvat valmiit tomaatti- ja juustokastikkeet sekä pakasteperunaviipaleet. Juustokastikkeen joukkoon murusteltu fetajuusto antaa ruokaan makua.
Ainekset
Munakoiso-perunavuoka
- 1 munakoiso
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 pkr (500 g) tomaattipastakastiketta
- 1 prk (470 g) juusto-valkokastiketta, esim. Dolmio
- 1 ps (500 g) pakasteperunaviipaleita
- 200 g fetajuustoa
Vuoan voiteluun
- öljyä
Valmistusohje
Munakoiso-perunavuoka tehdään helposti näin:
1. Pese munakoiso ja leikkaa viipaleiksi. Ruskista viipaleet öljyssä paistinpannulla. Nosta lautaselle.
2. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipastakastike. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Lado öljyttyyn uunivuokaan vuorotellen jauhelihakastiketta, munakoiso- ja perunaviipaleita, juusto-valkokastiketta ja murusteltua fetajuustoa. Lusikoi päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja fetajuustomurua.
4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna tekeytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.
Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Ei turhaa tiskiä – nämä 6 hittiohjetta valmistuvat yhdessä padassa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous