Reseptit

Munakoisokaviaari

Munakoisokaviaari ruisleivällä on loistava pikkunaposteltava. Hyvä vinkki iltapalaksi tai vieraille tarjottavaksi. Munakoisokaviaarissa munakoiso saa lisämaku tomaatista ja valkosipulista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakoisokaviaari

  • 1 iso munakoiso
  • 1 sipuli
  • 4 säilyketomaattia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl smetanaa
  • suolaa, mustapippuria
  • tilkka sitruunamehua ja hunajaa
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Munakoisokaviaari tehdään näin:

  1. Kypsennä munakoisoa 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Lisää tomaatit ja hienonna ne haarukalla. Anna tomaatti-sipuliseoksen hautua hetki.
  3. Kuori sillä aikaa paahdettu munakoiso ja hakkaa se veitsellä hienoksi. Lisää munakoisomuusi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla, kypsennä hiljalleen kunnes neste haihtuu.
  4. Lisää pannulle vielä smetana. Jauha seos sileäksi sauvasekoittimella. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja hunajalla.
  5. Tarjoa munakoisokaviaari jäähtyneenä paahdetuille ruisleiville lusikoituna. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.

Saatat pitää myös näistä muista munakoisoherkuista, kuten munakoiso-vuohenjuustotorneista, juustokuorrutteisista uunissa paahdetuista munakoisoista tai zaalouk-salaatista eli marokolaisesta munakoisosalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy taivaallinen pesto-munakoisovuoka

X