13.4.2012

Munakoisolasagne – myös keliaakikolle

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g munakoisoa
400 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
300 g paistijauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
muutama oksa basilikaa
muutama oksa timjamia
0.5 tl suolaa
0.5 tl pippuria
1-2 tl sokeria
2 rkl gluteenitonta korppujauhoa
100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pese ja viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa, levitä viipaleet uunipannulle ja kuivata 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2. Kuori ja pilko sipulit, poista chilistä siemenet ja viipaloi se.

3. Kypsennä jauheliha öljyssä pannulla ja lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota.

4. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua.

5. Peitä öljytyn vuoan pohja munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleilla, ripottele niille hiukan korppujauhoja ja levitä kerros jauhelihakastiketta.

6. Lisää aineksia kerroksittain, päällimmäiseksi munakoisoviipaleet. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia. Lisää juustoraaste loppuvaiheessa.

1360 kJ (320 kcal) / 1 annos