Reseptit 15.4.2013

Munakoisopaistos

Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 kpl (1 kg) munakoisoa
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
250 g (karitsan) paistijauhelihaa
1 dl tummaa soijarouhetta
500 g tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/4-1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl oreganoa
1/2-1 tl basilikaa
(veitsenkärjellinen voimakasta chiliä)

kuorrutus:

1 kananmuna
2.5 dl luonnonjogurttia (rasvaa enintään 2,5 %)
1 tl maissitärkkelystä
100 g voimakasta fetajuustoa (rasvaa enintään 20 %)

Valmistusohje

Munakoispaistos kätkee sisälleen mm. munakoisoa, valkosipulia, jauhelihaa, chiliä ja fetajuustoa.

  1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi, aseta viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pannulla, lisää jauheliha sekä soijarouhe ja paista kevyesti, lisää tomaattimurska ja mausteet. Kypsennä hetki.
  3. Sekoita kananmuna, maissitärkkelys ja murennettu juusto jogurttiin. 
  4. Lado munakoisoviipaleet ja tomaattikastike kerroksittain vuokaan, päällimmäiseksi munakoisoa, ja kaada kuorrutus päälle. 
  5. Paista 180 asteessa 35–45 minuuttia, kunnes hyytyy ja saa väriä, tarjoa vihreän salaatin kanssa.

1260 kJ
300 kcal
1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi