Reseptit

Munakoisopihvit ja tomaattikastike

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ainekset

1 iso munakoiso
suolaa
2 (á 125 g) mozzarellapalloa
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1.5 dl parmesaaniraastetta

Paistamiseen

oliiviöljyä

Sakea tomaattikastike

1 sipuli
1 porkkana
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
0.5 dl vettä
2 rkl tomaattisosetta
2 tl fariinisokeria
2 rkl hienonnettua persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso noin 2 cm:n viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna imeytyä 20 minuuttia.

2. Valmista tomaattikastike. Kuori sipuli, porkkana ja valkosipulinkynnet. Leikkaa pieniksi ja kuullota kasarin pohjalla öljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -sose, vesi ja fariinisokeri. Anna kastikkeen porista hiljalleen kasaan noin 15 minuuttia.

3. Huuhtele munakoisot ja painele huolella kuiviksi talouspaperin päällä. Leikkaa mozzarellat viipaleiksi niin, että niitä on saman verran kuin munakoisoviipaleita.

4. Kääntele munakoisot ensin kevyesti vehnäjauhoissa. Vatkaa toisella lautasella kananmunan rakenne rikki ja kaada toiselle lautaselle parmesaanijuusto. Kääntele munakoisot ensin kananmunassa ja sitten juustossa.

5. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista munakoisopihvit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta uunivadille ja aseta päälle mozzarellaviipaleet. Gratinoi tulikuumien grillivastusten alla 4-5 minuuttia. Mausta tomaattikastike yrteillä ja tarjoile.

Kommentit (1)

miksi teidän kaikissa ruokaohjeissa on aina oliiviöljy vaikka se EI sovellu kuumentamiseen paistamisesta puhumattakaan SE PALAA ! rypsi on ylivoimainen.




0



0

miksi teidän kaikissa ruokaohjeissa on aina oliiviöljy vaikka se EI sovellu kuumentamiseen paistamisesta puhumattakaan SE PALAA ! rypsi on ylivoimainen.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme