Reseptit

Baba ganoush eli munakoisotahna

Munakoisotahna eli baba ganoush soveltuu niin levitteeksi kuin dipiksikin. Tarjoile esimerkiksi leipätikkujen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Baba Ganoush

  • 1 iso munakoiso
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tahinia tai seesamitahnaa
  • 0.8 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 0.5 dl persiljasilppua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Baba ganoush on Lähi-idän herkku, jonka pääraaka-aine on munakoiso.

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pane munakoiso uuniin ja paahda noin 30 minuuttia. Kuori munakoiso heti kun se on hieman jäähtynyt. Survo munakoiso jokohaarukalla tai sauvasekoittimella. Puserra sekaan valkosipuli, lisää muut aineet.
  2. Kaada tahna tarjoilukulhoon, lisää pinnalle tilkka öljyä ja ripottele päälle halutessasi juustokuminan siemeniä tai chilirouhetta.
  3. Tarjoile dippinä leipätikkujen kanssa.

Katso myös:

Patlican salatasi eli munakoiso-tahna

Kikhernetahna riistalle

Tapenade eli oliivitahna

Kotiliesi: Munakoisotahna eli baba ghanoush

X