Reseptit

Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane

Parmigiana di melazane eli munakoisovuoka on suosittu kasvisruoka Italiassa.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane:

  • 1 kg munakoisoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2-3 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliivöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee tomaattikastike. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä ja kaada joukkoon tomaattimurska.

2. Mausta kastike ja anna hautua noin 15 minuuttia.

3. Viipaloi munakoisot ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.

4. Öljyä uunivuoka ja pane kerroksittain munakoisoa, tomaattikastiketta sekä revittyä mozzarellaa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

X