Reseptit

Munakokkeli kuudesta munasta

Samettinen  munakokkeli syntyy kermaa käyttämällä. Tarjoile munakokkeli pieninä annoksina rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Se on myös mitä mainointa nautittuna savukalan. mädin tai  parmesaanilastujen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 kpl isoa kananmunaa
  • 1.5 dl kermaa tai kermamaitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Riko munien rakenne ja sekoita massaan kerma ja suola. Älä vatkaa seosta.
2. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Kaada munaseos kattilaan ja kuumenna sitä hyvin miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoitellen. Munakokkeli on valmista, kun se on juuri ja juuri hyytynyt, mutta vielä kermaisen pehmeää. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.
3. Tarjoa kokkelin kanssa esimerkiksi mätiä, silliä, savukalaa tai parmesaanilastuja.

X