
Munakokkeli kuudesta munasta
Samettinen munakokkeli syntyy kermaa käyttämällä. Tarjoile munakokkeli pieninä annoksina rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Se on myös mitä mainointa nautittuna savukalan. mädin tai parmesaanilastujen kanssa.
Ainekset
- 6 kpl isoa kananmunaa
- 1.5 dl kermaa tai kermamaitoa
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl voita
- silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Riko munien rakenne ja sekoita massaan kerma ja suola. Älä vatkaa seosta.
2. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Kaada munaseos kattilaan ja kuumenna sitä hyvin miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoitellen. Munakokkeli on valmista, kun se on juuri ja juuri hyytynyt, mutta vielä kermaisen pehmeää. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.
3. Tarjoa kokkelin kanssa esimerkiksi mätiä, silliä, savukalaa tai parmesaanilastuja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous