Reseptit

Murea omenapiirakka

Valmista murea omenapiirakka annosvuokiin tai yhteen suureen astiaan. Pinnalle ripoteltavat mantelilastut tuovat piirakkaan ihanaa täyteläisyyttä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pkt valmista kauramurotaikinaa

täyte:

  • 4 happoista omenaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ½ dl fariini- tai ruokosokeria
  • 2 rkl kanelia

voiteluun:

  • munaa

pinnalle:

  • raesokeria
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Sulata taikina ja painele puolet taikinasta voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta ja siemenkota. Viipaloi omenanpuolikkaat. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle vuokaan ja mausta ne sitruunamehulla, raastetulla sitruunankuorella, sokerilla sekä kanelilla.

Kauli tai taputtele loput taikinasta kanneksi ja nosta kansi täytteen päälle. Voit käyttää apuna leivinpaperia, sillä taikina on mureaa ja hajoaa helposti.

Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria sekä mantelilastuja. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

VINKKI

Murean omenapiirakan voi tehdä yhteen suureen vuokaan tai pieniin annosvuokiin.

X