Reseptit

Mureat skonssit

Pimenevät syysillat ovat aikaa rauhoittumiselle. Lämmittävän teehetken seuralaisena maistuvat mureat skonssit.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa

pinnalle:

  • juustoraastetta

Valmistusohje

Syysillan parhaat kaverit: lämpimät skonssit, hyvä kirja ja teetoti. Toti syntyy mustasta teestä, lorauksesta konjakkia ja sitruunaviipaleesta. Tarjoa mureat skonssit vastapaistettuina.

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan voi. Lisää kermamaito taikinaan sekoittaen. Varo vaivaamasta taikinaa, liika sekoittaminen tekee skonsseista sitkeitä.
2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin kahden sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla skonsseja. Sipaise skonssit maidolla tai kermalla, ripottele pinnalle juustoraastetta.
3. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

X