Reseptit

Muskotilla maustettu maa-artisokkakeitto

11.12.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kg maa-artisokkia
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 l vettä (noin)
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
ripaus muskottia
tuoretta mustapippuria

Valmistusohje

Teresa Välimäki kertoo tästä herkullisestä reseptistään näin:
– Maa-artisokka on suosikkiraaka-aineitani. Muskottipähkinä tekee maa-artisokkakeitosta maagisen hyvää.

1. Kuori maa-artisokat ja paloittele isoimmat. Kuori myös sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja lisää maa-artisokat ja sipulit. Kuullota hetki ja lisää vesi sekä ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
3. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kiehauta uudelleen ja mausta muskotilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Annostele keitto kulhoihin ja viimeistele tuoreella mustapippurilla.

Katso myös nämä:

Kiran keittiössä – maa-artisokka mainettaan ihanampi– herkullisia reseptejä!
Maa-artisokkapyree
Maa-artisokkakeitto ja mantelinen porosalsa – joulupöytään!

Kotiliesi.fi: Makaronilaatikko maa-artisokalla