Reseptit

Mustaherukka-banaanivispipuuro

Vispipuuro on klassikko. Banaanit antavat mustaherukkapuurolle makeutta ja täyteläisyyttä. Tarjoa puuro maidon kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Pikkuisen parempi vispipuuro tehdään täysjyvämannasuurinoista ja makeutetaan banaanilla.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustaherukka-banaanivispipuuro:

  • 8 dl vettä
  • 5 dl pakastemustaherukoita
  • 1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
  • 3/4-1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 keskikokoista banaania

Valmistusohje

Mustaherukka-banaanivispipuuro tehdään helposti näin:

1. Kuumenna vesi ja marjat kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia.

2. Kaada mehu siivilän läpi kulhoon ja painele kauhalla, niin että saat marjasoseen mukaan liemeen. Kaada mehu takasin kattilaan. Lisää sokeri ja ripaus suolaa.

3. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja vatkaa sekaan mannaryynit. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja pilko puuron sekaan banaanit. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Katso myös: Täyteläinen marjapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden

X