14.11.2017

Mustaherukka-banaanivispipuuro

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Vispipuuro on klassikko. Banaanit antavat mustaherukkapuurolle makeutta ja täyteläisyyttä. Tarjoa puuro maidon kanssa.

Ainekset

8 dl vettä
5 dl pakastemustaherukoita
1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
3/4-1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 keskikokoista banaania

Valmistusohje

Kuumenna vesi ja marjat kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia.

Kaada mehu siivilän läpi kulhoon ja painele kauhalla, niin että saat marjasoseen mukaan liemeen. Kaada mehu takasin kattilaan. Lisää sokeri ja ripaus suolaa.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja vatkaa sekaan mannaryynit. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja pilko puuron sekaan banaanit. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi