Reseptit

Mustaherukka-halvajäädyke

5.4.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Välimeren ja Balkanin alueelta kotoisin olevalla seesaminsiementahnasta eli tahinista valmistetulla halvalla sekä tuoreilla mustaherukoilla maustetulla jäädykkeellä lyöt kesävieraasi ällikällä. Kerroksittain annosmaljoihin kootut jälkkäriherkut vaativat jäätyäkseen kolmisen tuntia, mutta ne kannattaa tehdä pakastimeen valmiiksi jo hyvissä ajoin ja nostaa tarjolle juuri ennen h-hetkeä. 

Ainekset

Mustaherukka-halvajäädyke:

2 keltuaista
1 dl tomusokeria
4 dl kuohukermaa
75 g murustettua halvaa
250 g pakastettuja mustaherukoita
sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää halva.

2. Puserra sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Mausta sose sokerilla. Jaa jäädykeseos neljään annoslasiin. Lisää kerrosten väliin mustaherukkasosetta.

3. Sekoita annoksia sieltä täältä lusikalla, peitä astiat foliolla ja pakasta vähintään kolmeksi tunniksi.

VINKKI: Tarjoa mustaherukka-halvajäädykkeet vähän pehmenneinä muskattikuohuviinin kanssa. Helmeilevä muskattiviini on ainoita jäädykkeiden seuraan sopivia jälkiruokaviinejä.