Reseptit

Mustaherukka-halvajäädyke

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustaherukka-halvajäädyke:

  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 75 g murustettua halvaa
  • 250 g pakastettuja mustaherukoita
  • sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää halva.

2. Puserra sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Mausta sose sokerilla. Jaa jäädykeseos neljään annoslasiin. Lisää kerrosten väliin mustaherukkasosetta.

3. Sekoita annoksia sieltä täältä lusikalla, peitä astiat foliolla ja pakasta vähintään kolmeksi tunniksi.

VINKKI: Tarjoa mustaherukka-halvajäädykkeet vähän pehmenneinä muskattikuohuviinin kanssa. Helmeilevä muskattiviini on ainoita jäädykkeiden seuraan sopivia jälkiruokaviinejä.

 

X