Reseptit

Mustaherukka-halvajäädyke

Välimeren ja Balkanin alueelta kotoisin olevalla seesaminsiementahnasta eli tahinista valmistetulla halvalla sekä tuoreilla mustaherukoilla maustetulla jäädykkeellä lyöt kesävieraasi ällikällä. Kerroksittain annosmaljoihin kootut jälkkäriherkut vaativat jäätyäkseen kolmisen tuntia, mutta ne kannattaa tehdä pakastimeen valmiiksi jo hyvissä ajoin ja nostaa tarjolle juuri ennen h-hetkeä. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Mustaherukka-halvajäädykkeen tekeminen ei ole vaikeaa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustaherukka-halvajäädyke:

  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 75 g murustettua halvaa
  • 250 g pakastettuja mustaherukoita
  • sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää halva.

2. Puserra sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Mausta sose sokerilla. Jaa jäädykeseos neljään annoslasiin. Lisää kerrosten väliin mustaherukkasosetta.

3. Sekoita annoksia sieltä täältä lusikalla, peitä astiat foliolla ja pakasta vähintään kolmeksi tunniksi.

VINKKI: Tarjoa mustaherukka-halvajäädykkeet vähän pehmenneinä muskattikuohuviinin kanssa. Helmeilevä muskattiviini on ainoita jäädykkeiden seuraan sopivia jälkiruokaviinejä.

 

X