Reseptit

Mustaherukka-hyytelökakku

23.10.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos
Tällä ohjeella valmistat raikkaan mustaherukkahyytelökakun.

Ainekset

pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

kostuttamiseen:

1 dl rasvatonta maitoa
2 tl vaniljasokeria

täyte:

5 liivatelehteä
Kylmää vettä
250 g maitorahkaa
2–3 dl mustaherukkahilloa
1 rkl vaniljasokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

päälle:

4 liivatelehteä
Kylmää vettä
2 dl vettä
5 dl (pakastettuja) mustaherukoita

Valmistusohje

Näin valmistat mustaherukkahyytelökakun pohjan

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää  ne siivilän läpi vaahdon joukkoon.
  3. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  4. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  5. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Näin valmistat mustaherukkahyytelökakun täytteen

  1. Pane täytteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.
  2. Sekoita mustaherukkahillo maitorahkan joukkoon ja mausta seos vaniljasokerilla.
  3. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto maitorahkan joukkoon.
  4. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatelehdet siihen.
  5. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Näin kokoat mustaherukkahyytelökakun

  1. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  2. Kumoa täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa.
  3. Pane päälle tulevat liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.
  4. Puserra liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna desilitra vettä ja sokeri.
  5. Liuota liivatelehdet sokeriveteen.
  6. Lisää desilitra kylmää vettä.
  7. Levitä (jäiset) marjat täytteen päälle vuokaan.
  8. Lusikoi tai valuta liivateliuos varovasti marjojen päälle.
  9. Anna mustaherukkahyytelökakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  10. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme