Reseptit

Mustaherukka-jogurttivanukkaat

Mustaherukka-jogurttivanukkaita säväyttää tähtianis. Pehmeän kermainen jälkiruoka saa mukavaa hapokkuutta viinimarjoista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mehustetut mustaherukat:

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • 200 g mustaherukoita

Jogurttivaahto.

  • 1 liivatelehti
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (kreikkalaista)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, tähtianis ja mustaherukat. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä, poista tähtianis.
2. Laita  liivate likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma. Mausta jogurtti tomusokerilla ja kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivate mehuun. Kaada seos ohuen nauhana kermajogurttiseokseen hyvin sekoittaen.
4. Lusikoi mustaherukat liemineen annosmaljoihin ja lusikoi päälle jogurttivaahto. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

X