Mustaherukka-jogurttivanukkaat
Mustaherukka-jogurttivanukkaita säväyttää tähtianis. Pehmeän kermainen jälkiruoka saa mukavaa hapokkuutta viinimarjoista.
Ainekset
Mehustetut mustaherukat:
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tähtianis
- 200 g mustaherukoita
Jogurttivaahto.
- 1 liivatelehti
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia (kreikkalaista)
- 2 rkl tomusokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, tähtianis ja mustaherukat. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä, poista tähtianis.
2. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma. Mausta jogurtti tomusokerilla ja kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivate mehuun. Kaada seos ohuen nauhana kermajogurttiseokseen hyvin sekoittaen.
4. Lusikoi mustaherukat liemineen annosmaljoihin ja lusikoi päälle jogurttivaahto. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous