Mustaherukka-suklaafondant
Mustaherukat maustavat pirteästi suussa sulavaa suklaafondantia. Suklainen sisus tekee leivoksista vastustamattoman ihania!
Ainekset
- 2 munaa
- 1 keltuainen
- 4 rkl sokeria
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata (kaakao pitoisuus 70 %)
- 2 rkl mustaherukkahilloa
- 1 dl vehnäjauhoja
- noin 1 dl mustaherukoita
Vuokien voiteluun
- voita
Koristeeksi
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri kulhossa vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata voi ja rouhittu suklaa keskenään vesihauteessa. Valuta hieman jäähtynyt seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kääntele hillo ja jauhot taikinaan.
2. Voitele neljä pientä kohokasvuokaa. Nosta vuokien pohjalle muutama kokonainen mustaherukka ja säästä loput koristeluun. Jaa suklaaseos vuokiin ja peitä muovikelmulla. Nosta vuoat jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi tai yön yli.
3. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nosta leivosvuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Nosta leivokset uunista, kun ne kohoavat hieman vuoistaan ja pinta näyttää kuivalta. Sisuksen tulee olla löysä ja valuva. Anna leivosten jäähtyä hetki ja kumoa ne varovasti lautasille. Koristele tomusokerilla ja mustaherukoilla.
Ohje: Riikka Roiha
Lisää suklaisia leivoksia:
Kotiliesi.fi: Suklaapiilo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous