Reseptit

Mustaherukka-suklaafondant

Mustaherukat maustavat pirteästi suussa sulavaa suklaafondantia. Suklainen sisus tekee leivoksista vastustamattoman ihania!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 keltuainen
  • 4 rkl sokeria
  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata (kaakao pitoisuus 70 %)
  • 2 rkl mustaherukkahilloa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • noin 1 dl mustaherukoita

Vuokien voiteluun

  • voita

Koristeeksi

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri kulhossa vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata voi ja rouhittu suklaa keskenään vesihauteessa. Valuta hieman jäähtynyt seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kääntele hillo ja jauhot taikinaan.

2. Voitele neljä pientä kohokasvuokaa. Nosta vuokien pohjalle muutama kokonainen mustaherukka ja säästä loput koristeluun. Jaa suklaaseos vuokiin ja peitä muovikelmulla. Nosta vuoat jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi tai yön yli.

3. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nosta leivosvuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Nosta leivokset uunista, kun ne kohoavat hieman vuoistaan ja pinta näyttää kuivalta. Sisuksen tulee olla löysä ja valuva. Anna leivosten jäähtyä hetki ja kumoa ne varovasti lautasille. Koristele tomusokerilla ja mustaherukoilla.

Ohje: Riikka Roiha

Lisää suklaisia leivoksia:

suklaafondant ja viikunat

Suklaafondant

976696-pienet_minttusuklaabrowniet.jpg

Pienet minttusuklaabrowniet

952110-suklaa_pahkinatorttu.jpg

Suklaa-pähkinätortut

Kotiliesi.fi: Suklaapiilo

X