Reseptit

Mustaherukka-suklaajuustokakku

Digestive-keksit ovat varma valinta juustokakun pohjaksi. Mustaherukka-suklaatäyte on puolestaan loistava yhdistelmä pensasmarjan kirpeyttä ja kaakaon täyteläisyyttä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Aikuiseen makuun maustettu suklaajuustokakku terästetään tilkalla mantelilikööriä.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 0.5 dl sulatettua voita
  • 0.5 dl mustaherukkalikööriä tai -mehua

täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • vettä
  • 250 g tummaa suklaata
  • 2 dl mustaherukkahilloa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 0.5 dl mustaherukkamehua tai -likööriä

koristeeksi:

  • suklaarouhetta

Valmistusohje

Mustaherukka-suklaajuustokakku valmistuu näin: 

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita sulatettu voi ja likööri tai mehu keksimurujen joukkoon. Painele keksimuruseos irtoreunavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.
2. Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Sulata suklaa pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä.  Sekoitamustaherukkahillo ja tuorejuusto keskenään. Lisää sulatettu suklaa. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
3. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna likööri tai mehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden  täyteaineiden joukkoon. Kumoa täyte keksimurupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.
4. Irrota vuoan reunat ja nosta mustaherukka-suklaajuustokakku paperin avulla tarjolle. Koristele mustaherukka-suklaajuustokakku suklaarouheella.

Katso myös: Suklaajuustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti

X