Reseptit

Mustaherukka-suklaamousse

Mustaherukka-suklaamousse on helppo ja herkullinen jälkiruoka.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tummaa suklaata
  • 250 g maitorahkaa
  • noin 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2-3 dl mustaherukkahilloa
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 0.5 dl mustaherukkamehua tai -likööriä

Valmistusohje

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita mustaherukkahillo ja jäähtynyt suklaa maitorahkan joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon. Annostele tarjolle.

X