Reseptit

Mustaherukka-suklaamoussekakku

Tässä reseptissä liivatelehdet liotetaan kuumaan kahviin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 munaa
  • ½ dl tummaa sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 liivatelehteä +
  • kylmää vettä,
  • 250 g tummaa suklaata
  • 200 g maustettua rahkaa (vanilja)
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • ½ dl kuumaa kahvia

päälle:

  • 1 l mustaherukoita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reuna. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

2. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Mausta rahka sokerilla. Sekoita rahka suklaan joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-rahkaseoksen joukkoon.

3. Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita se muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

4. Huuhdo ja riivi mustaherukat ja levitä ne suklaamoussen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta seos. Lusikoi hyytelösokeriliemi mustaherukoiden päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa, irrota vuoan reuna ja nosta kakku tarjolle.

X