Reseptit

Mustaherukka-suklaavaahto

Herkullinen jälkiruokavaahto syntyy mustaherukkahillosta, sulatetusta suklaasta ja vaniljavaahdosta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl pakastettuja mustaherukoita
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 250 g tummaa suklaata
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Valmistusohje

Pane mustaherukat ja hillomarmeladisokeri kattilaan. Säästä muutama kokonainen marja koristeeksi. Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna hillon jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita mustaherukkahillo, suklaa ja vaniljavaahto varovasti nostelemalla tasaiseksi seokseksi. Annostele vaahto tarjoiluastioihin ja koristele kokonaisilla mustaherukoilla. Pidä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

X