Reseptit

Mustaherukkalikööri jouluksi

Lahjaksi tai ruokapöytään nautittavaksi, tämä itsetehty mustaherukkalikööri on yksi joulun kohokohdista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g mustaherukoita
  • 4 dl sokeria
  • 5 dl kirkasta viinaa
  • mustaherukanlehtiä
  • (3 viipaletta luomusitruunaa)

Valmistusohje

Joulupöydän yllätys. Mustaherukkalikööri valmistuu itsestään keittiön kaapissa parahiksi joulupöytään. Pullota likööriä myös lahjaksi ystäville.

1. Huuhtaise mustaherukat siivilässä ja pane avarasuiseen purkkiin.

2. Lisää sokeri, viina, muutamia huuhdeltuja herukanlehtiä ja halutessasi pari sitruunaviipaletta.

3. Anna purkin olla huoneenlämmössä. Kääntele ja ravistele sitä silloin tällöin. Sokerin sulaminen vie aikansa. Anna purkin olla pöydällä tai kaapissa pari kuukautta ja siivilöi sitten pois marjat.

4. Pullota likööri ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.

Vinkki! Herukkalikööristä ja kuohuviinistä syntyy tyylikäs tervetuliaisjuoma. Tilkka likööriä jalkalasien pohjalle, sitten kylmää kuohuviiniä. Jäinen herukka koristeeksi.

Katso myös:

Mustaherukkajuoma, Ruoka.fi

Vaniljajäätelöä ja liköörimustaherukoita, Ruoka.fi

Mustaherukkaglögi, Kotiliesi.fi

X