Reseptit

Mustaherukkapiirakka mustaherukkamoussella

Tarjoile mustaherukkapiirakka hieman lämpiminä mustaherukkamoussen ja kokonaisten mustaherukoiden kanssa. Raasta koristeeksi valkosuklaata.

Teksti:
Kira Åkerström
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita
  • 100 g kookoshiutaleita
  • 25 g mantelijauhetta
  • 25 g vehnäjauhoja
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 90 g sokeria
  • 1-1,5 dl mustaherukoita

mousse:

  • 1,5 liivatetta
  • 140 g mustaherukoita
  • 75 g sokeria
  • 2.5 rkl vettä
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1.3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Ruskista voi, kunnes se alkaa olla ruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Jauha kookoshiutaleet ja sekoita ne mantelijauheen ja vehnäjauhojen kanssa.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria pieniä määriä kerrallaan. Kaada jäähtynyt voi jauhojen joukkoon, kääntele myös valkuaisvaahto joukkoon.

3. Voitele teräksiset muotit voilla ja sokerilla, voit myös käyttää muffinivuokaa. Laita pieni määrä taikinaa muottiin ja painele joukkoon mustaherukoita. Toista sama vielä kerran. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile hieman lämpiminä mustaherukkamoussen ja kokonaisten mustaherukoiden kanssa. Voit raastaa valkosuklaata koristeeksi.

Mustaherukkamousse:

1. Laita liivate kylmään veteen. Laita mustaherukat, 50 g sokeria ja 1 rkl vettä kattilaan. Keitä 10 minuuttia, kunnes mustaherukat ovat pehmentyneet. Purista liivatteesta vesi ja sekoita lämpimän mustaherukkaseoksen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, siivilöi ja anna jäähtyä.

2. Laita keltuaiset ja jäljellä oleva 25 g sokeria ja 1,5 rkl vettä kuumuutta kestävään kulhoon ja aseta vesihauteeseen. Vatkaa keltuaisia, kunnes seos sakenee ja vaalenee. Ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon mustaherukkakreemi. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita nuolijan avulla mustaherukkaseokseen. Laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

X