Reseptit

Mustapapu-kvinoapihvit ja selleripyree

Rapeissa papupihveissä on reippaasti kuitua. Sekoita lisäksi salaatti tomaateista ja basilikasta. Kastikkeeksi sopii maustamaton jogurtti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3/4 dl kvinoaa
  • 1 prk (285 g) mustia papuja
  • 1 porkkana
  • 3/4 dl kauraleseitä
  • 1 kananmuna
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 300 g selleriä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • kasvislientä

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele pavut ja hienonna ne porkkanan kanssa tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon kvinoa, kauraleseet, muna ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

2. Paista taikinasta pieniä pihvejä öljyssä keskilämmöllä.

3.Kuori ja paloittele selleri ja keitä palat pehmeiksi valkosipulilla maustetussa kasvisliemessä. Jauha selleri sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Mausta ripauksella suolaa.

X