Reseptit

Mustapapu-makkaramuhennos

Karibialanen mausteinen mustapapu-makkaramuhennos vain paranee hautuessaan. Se sopii erittäin hyvin arkiruoaksikin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Karibialaisesta kettiöstä vaikutteita saanut mustapapu-makkaramuhennos tehdään rennolla otteella makuja ja raaka-aineita säästelemättä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustapapu-makkaramuhennos

  • 1 pkt pekonia
  • 2 punasipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa (vihreä ja punainen)
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk kypsiä mustapapuja
  • 1 prk yrtti-tomaattimurskaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa (noin)
  • ripaus mustapippuria
  • 3 1/2 dl kasvilientä (3-4 dl)
  • 300 g hyvää mausteista raakamakkaraa

Valmistusohje

Mustapapu-makkaramuhennos valmistuu helposti näin:

1. Suikaloi pekoni. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprikat.

2. Laita pekoni paistumaan isoon korkeareunaiseen paistokasariin. Kun pekoni alkaa ruskistua, lisää sipulit, paprikat sekä paprika- ja chilijauhe. Sekoittele aineksia hetki ja lisää valutetut pavut ja tomaattimurska sekä sokeri ja suola. Kiehauta, lisää kasvisliemi ja puristele joukkoon raakamakkaroiden liha (samaan tapaan kuin siskonmakkara, eli ilman kuorta).

3. Madalla lämpöä ja hauduta pataa välillä sekoitellen noin 45 minuuttia kannen alla.

4. Tarjoile mustapapu-makkaramuhennos keitetyn riisin tai hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Karibialaisessa keittiössä yhdistyvät monet maut

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan karibialainen luumupiirakka

X