Mustapapu-makkaramuhennos
Karibialanen mausteinen mustapapu-makkaramuhennos vain paranee hautuessaan. Se sopii erittäin hyvin arkiruoaksikin.
Ainekset
Mustapapu-makkaramuhennos
- 1 pkt pekonia
- 2 punasipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa (vihreä ja punainen)
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 1 prk kypsiä mustapapuja
- 1 prk yrtti-tomaattimurskaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa (noin)
- ripaus mustapippuria
- 3 1/2 dl kasvilientä (3-4 dl)
- 300 g hyvää mausteista raakamakkaraa
Valmistusohje
Mustapapu-makkaramuhennos valmistuu helposti näin:
1. Suikaloi pekoni. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprikat.
2. Laita pekoni paistumaan isoon korkeareunaiseen paistokasariin. Kun pekoni alkaa ruskistua, lisää sipulit, paprikat sekä paprika- ja chilijauhe. Sekoittele aineksia hetki ja lisää valutetut pavut ja tomaattimurska sekä sokeri ja suola. Kiehauta, lisää kasvisliemi ja puristele joukkoon raakamakkaroiden liha (samaan tapaan kuin siskonmakkara, eli ilman kuorta).
3. Madalla lämpöä ja hauduta pataa välillä sekoitellen noin 45 minuuttia kannen alla.
4. Tarjoile mustapapu-makkaramuhennos keitetyn riisin tai hyvän leivän kanssa.
Vinkki: Karibialaisessa keittiössä yhdistyvät monet maut
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan karibialainen luumupiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous