977971-mustapapu_makkaramuhennos.jpg
Reseptit

Mustapapu-makkaramuhennos

Karibialanen mausteinen mustapapu-makkaramuhennos vain paranee hautuessaan. Se sopii erittäin hyvin arkiruoaksikin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt pekonia
  • 2 punasipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa (vihreä ja punainen)
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk kypsiä mustapapuja
  • 1 prk yrtti-tomaattimurskaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa (noin)
  • ripaus mustapippuria
  • 3.5 dl kasvilientä (3-4 dl)
  • 300 g hyvää mausteista raakamakkaraa

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni. Lohko punasipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paprikat.

2. Laita pekoni paistumaan isoon korkeareunaiseen paistokasariin. Kun pekoni alkaa ruskistua, lisää sipulit, paprikat sekä paprika- ja chilijauhe. Sekoittele hetki ja lisää valutetut pavut ja tomaattimurska sekä sokeri ja suola. Kiehauta, lisää kasvisliemi ja puristele joukkoon raakamakkaroiden liha (samaan tapaan kuin siskonmakkara, eli ilman kuorta).

3. Madalla lämpöä ja hauduta pataa välillä sekoitellen noin 45 minuuttia kannen alla.

4. Tarjoile keitetyn riisin tai hyvän leivän kanssa.

Katso myös:

Karibialaisessa keittiössä yhdistyvät monet maut
Karibialaiset katkaravut

Kotiliesi.fi: Karibialainen luumupiirakka

X